Ματαρόα

To Δεκέμβριο του 1945, 150 νέοι επιβιβάζονται στο πλοίο «Ματαρόα» με τελικό προορισμό το Παρίσι. Η δραματική τους έξοδος από τη φλεγόμενη Ελλάδα, ένα τραύμα που μετασχηματίστηκε σε δημιουργικότητα, έμελε να σημαδέψει τις πνευματικές και καλλιτεχνικές εξελίξεις της μεταπολεμικής Ευρώπης. Μια διαδρομή από τη λήθη στη μνήμη για μια γενιά κι ένα ταξίδι που 70 χρόνια μετά εξακολουθούν να εμπνέουν.      

Δείτε περισσότερα..

Tales of art and war

Mε αφορμή την in situ εικαστική εγκατάσταση “Refuge Project” μέσα σε ένα ξεχασμένο γερμανικό πολεμικό καταφύγιο στο κυκλαδίτικο νησί της Μήλου, η μνήμη του Β ́ ΠΠ μέσα από τις μαρτυρίες των ντόπιων, γίνεται το πρωτογενές υλικό έμπνευσης. Ο χώρος που ανοίγει ξανά 70 χρόνια μετά, η επιτόπια έρευνα, η διάδραση των καλλιτεχνών με την τοπική κοινωνία και η ίδια η καλλιτεχνική δημιουργία, ανακινούν θέματα ελληνογερμανικών σχέσεων, προφορικής ιστορίας και καταγραφής, σε ένα νησί που ο τουρισμός έχει διαφορετική αφετηρία. […]

Δείτε περισσότερα..

Μουσικό Χωριό

Μουσική, Άνθρωποι, Περιβάλλον. Τρεις φίλοι δημιουργούν την ευτοπία τους, στο παραδοσιακό χωριό Άγιος Λαυρέντιος στο Πήλιο, το Μουσικό Χωριό. Με στόχο τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μουσικής κοινότητας και όχημα το συλλογικό – συμβιωτικό καλλιτεχνικό βίωμα, η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσεται πρωτοποριακά. Ποια είναι η διαδικασία παραγωγής δημιουργικών ιδεών και εργασιών μεταξύ συμμετεχόντων αναγνωρισμένων σε διεθνές επίπεδο; Ποια είναι η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία; Πόσο ανεκτή είναι η ελευθερία;

Δείτε περισσότερα..

SATSANG – SITTING BY THE TRUTH

Το «Satsang, Συντροφιά με την Αλήθεια» είναι η καθημερινότητα ανθρώπων αφιερωμένων
στην αναζήτηση του εαυτού, γιόγκι, μοναχών, ερημιτών, ασκητών που ζουν στα βουνά των Ιμαλάϊων και στη ζούγκλα της
Ινδίας. Μοιράζονται τις σκέψεις τους, τα αισθήματά τους, την θεώρησή τους για τον κόσμο. Απαντούν στα βασικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και προτείνουν δρόμους για το δικό μας ταξίδι στη δική μας αλήθεια.

Δείτε περισσότερα..

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ROSMARINUS

«28 άτομα συνεργείο για 10 μέρες γυρίσματα στην Κρήτη. Μια παραλία στο πουθενά. Ταινία με ζώα-πόσα κουτιά φιλμ; Παραδοσιακό σπίτι στα Άπτερα. Καταξιωμένοι και ακριβοί ηθοποιοί. Αξίζει όλος αυτός ο κόπος για μια μικρού μήκους ταινία!…;»
«Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ROSMARINUS» διηγείται πώς γυρίστηκε η ταινία «ROSMARINUS OFFICINALIS Ή ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟΣ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΗΣ».

Δείτε περισσότερα..

Developed by Meerkat